Animáció készítés ügyfélre szabva

Professzionális, látványos, olykor akár még humorral is megtűzdelt animációinkkal le fogja nyűgözni az érdeklődőket, ezzel is cégére fordítva ügyfélköre figyelmét.

Forgatókönyv

Sok ügyfelünk azzal fordul hozzánk, hogy nincs ötlete, hogyan is lehetne jól, ízlésesen, figyelemfelkeltően elhelyezni termékét egy videóban, animációban. Ilyenkor minden esetben felhívjük figyelmét, hogy készséggel állunk rendelkezésére nemcsak a szűkebb értelembe vett animáció készítésben, de a forgatókönyv megformálásában is.
Minden téren igyekszünk ügyfeleinknek kedvezni, ennek szellemében - amennyiben nálunk készül el az animáció - cégünknél a forgatókönyv előkészítése teljesen díjmentes.

Animáció készítés menete

Tájékozódás kérdésekkel

Első beszélgetés alkalmával minden esetben tájékozódunk, mi az adott cég profilja, milyen termékeket, szolgáltatásokat nyújt. Egyik első kérdésünk: van-e már - ha más nem, fejben - kidolgozott forgatókönyv az animáció elkészítéséhez. Ezen kívül fontos kérdés: milyen hosszú lesz az animáció másodpercekben kifejezve. Tudnunk kell azt is, milyen felületre kerül az elkészült animáció, mekkora felbontásban készüljön. Megrendelőink egy része már úgy jelentkezik, hogy már elvégeztek bizonyos előkészületeket az animáció készítés kapcsán. Így például már kész rajzfilm karakterrel kérik az animációt, azaz: a megrajzolt karaktert kell megmozgatni és megfelelő környezetbe helyezni. Másik eset, amikor a neten vásárolt kamerás videóra szeretnének 3D elemeket, illetve reklám szöveget elhelyezni - ilyenkor egyes ügyfelek már jelzik: nekik már megvan a kiválasztott videó, mely az animáció elkészítésének alapját képezi. Természetesen ezek nem feltételek, sőt - mi is tudunk ezek kiválasztásában segíteni, illetve a rajzfilm animációt érintve: megfelelő karaktereket szolgáltatni.

Árajánlat készítés

A beszélgetés során kapott információk alapján összeállítjuk árajánlatunkat. Ez minden esetben első beszélgetéstől számítva maximum 1-2 munkanapon belül kerül átadásra.

Animáció készítés megkezdése

Szerződéskötés után azonnal nekilátunk az animáció előkészítésének. Rajzfilm animáció esetében kidolgozzuk a karaktereket, melyeket pár napon belül elküldünk a megrendelőnek. Amennyiben már kidolgozott rajzfilm karakterrel érkezett, illetve egy nálunk korábban megrajzolt karaktert választ - ez esetekben a hiányzó elemeket, tárgyakat, környezetet dolgozzuk ki. Ha az animációban 3D-ben megforgatott elemre van szükség, ekkor a 3D objektum felépítése az elsődleges feladat.
Miután a képekből, rajzfilm karakterekből, 3D- és videó elemekből összeállt a képi világ, ekkor összeállítjuk az elsődleges animáció verziót, így bemutatva azt a megrendelőnknek.
Az, hogy a képi világot az audio sávra igazítjuk vagy pedig fordítva - ez attól függ, hogy a zene vagy beszéd eredeti formában, vagy vágottan kerülhet be az animációba. Egyes ügyfelek kifejezett kérése, hogy a hangsáv érintetlen maradjon, ilyenkor erre alapozzuk az animáció készítést. Akár így, akár úgy, de számunkra egyik legfontosabb cél, hogy a kép és hang a lehető legnagyobb összhangban legyen. Rájöttünk ugyanis, hogy mivel az animáció célja a figyelem felkeltése illetve annak megtartása, ezt leginkább tökéletes audiovizuális összhanggal érhetjük el.

Animációs utómunkálatok

Ha flash banner lesz a végeredmény, akkor végezetül beimportáljuk az animációt flashbe és html fájlba ágyazva átadjuk a megrendelőnek. Amennyiben a végső cél a videomegosztók, ekkor flv-be konvertálva adjuk át, így azt a megrendelő a saját csatornájára feltöltve oszthatja meg.

Animáció készítés árak

Erről bővebben olvashat az animáció készítés árak oldalon, annyit elöljáróban, hogy minden esetben igyekszünk a lehető legkedvezőbb árat kidolgozni, persze figyelembe véve az animációs munkálatok mennyiségét. Annyit biztosan állíthatunk, hogy nálunk az ár:érték arány igencsak kedvező.

Animáció típusok, formátumok, felbontások

Animáció típusok

Az általunk készített animációkat 3 csoportba osztottuk:
  • Látvány animációk
  • 3D animációk
  • Rajzfilm animációk
Létezik egy negyedik, "egyéb" csoport, de ezek nem a szűkebb értelembe vett animációk. Ide tartoznak a sliderek, bannerek. A fenti felsorolás formáit kombinálni is lehet, főképp a látványos környezetbe ágyazott 3D elemeket.

Animáció formátumok

Sofkéle formátum közül lehet választani, a legfontosabbak: .avi, .mov, .flv
Amennyiben nem tudja a megrendelő melyiket válassza, a végső cél pedig a videomegosztó, akkor .flv kiterjesztésben adjuk le az animációt.

Animáció felbontások

Mivel függ annak felhasználási területétől, így itt is sokféle közül lehet választani, alapból 1280 x 720 pixel felbontású, azaz HD minőségű animációt szolgáltatunk.